Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Terbiyeli Kereviz

(Terbiyeli Kereviz nasıl yapılır)

Terbiyeli Kereviz için kullanılan malzemeler :
4 kereviz
2 havuç
2 soğan
1 yumurta sarısı
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1/2 limon suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
kerevizin yaprak ve sapları
tuz

Tarifi :
Tencereye yağ koyulur, soğan ve havuç doğranıp bu yağda kavrulur. Sonra içine iri doğranan kerevizler ilave edilip karıştırılır. Üzerine su koyulup pişmeye bırakılır. Yumurta sarısı, limon suyu ve un karıştırılır. Biraz kaynamakta olan yemeğin suyundan da ilave edilir. Hazırlanan bu terbiye yavaş yavaş yemeğe dökülür. Tuz serpilip hafifçe karıştırıldıktan sonra servise hazırdır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 09 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.