Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Tırşik

(Tırşik nasıl yapılır)

Tırşik için kullanılan malzemeler :
1 kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1,5 kg tırşik pancarı
birazcık tuz
1 kg yoğurt
1 kase un

Tarifi :
Pancar ince ince tütün gibi kıyıldıktan sonra, bol su ile defalarca yıkanıp, süzülür. Bir tencereye çok kaynak olmayacak biçimde hazırlanmış suyun içine pancar, buğday, nohut yavaşça ilave edildikten sonra yoğurt koyu ayran kıvamına gelecek şekilde tencereye hızlıca boşaltılır. Pancarımızın üzerini kapatacak şekilde un serpilir. Sonra üstü kapalı olacak şekilde sabaha kadar mayalanmaya bırakılır. Ertesi gün eğer pancarımız sarardıysa olmuş demektir ve pişirilmeye hazırdır. Çok kaynatılması lazımdır. Dilimizi gıdıklamayacak şekilde olması lazım (ısırgan gibi ısırır iyi pişmezse)

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Bol nar ekşili kısır
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : Semra
Gönderdiği tarih : 16 Ocak 2005

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.