Tırşik için kullanılan malzemeler :
1 kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1,5 kg tırşik pancarı
birazcık tuz
1 kg yoğurt
1 kase un
Tarifi : Pancar ince ince tütün gibi kıyıldıktan sonra, bol su ile defalarca yıkanıp, süzülür. Bir tencereye çok kaynak olmayacak biçimde hazırlanmış suyun içine pancar, buğday, nohut yavaşça ilave edildikten sonra yoğurt koyu ayran kıvamına gelecek şekilde tencereye hızlıca boşaltılır. Pancarımızın üzerini kapatacak şekilde un serpilir. Sonra üstü kapalı olacak şekilde sabaha kadar mayalanmaya bırakılır. Ertesi gün eğer pancarımız sarardıysa olmuş demektir ve pişirilmeye hazırdır. Çok kaynatılması lazımdır. Dilimizi gıdıklamayacak şekilde olması lazım (ısırgan gibi ısırır iyi pişmezse)
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Bol nar ekşili kısır Kaç Kişilik : 8