Ana Sayfa > Salatalar > Fasülyeli Mevsim Salatası

(Fasülyeli Mevsim Salatası nasıl yapılır)

Fasülyeli Mevsim Salatası için kullanılan malzemeler :
1 demet taze soğan
600 gr taze fasulye
2 domates
4 yeşil zeytin
1 çay kaşığı kapari
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam fesleğen
kekik
tuz.

Tarifi :
Taze soğan ve fasulyeyi temizleyip küçük küçük doğrayın ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Soğan ve fasulyeleri kevgirle servis tabağına alın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Zeytin, haşlanmış taze soğan, kapari, zeytinyağı, sirke, tuz, kekik ve fesleğeni geniş bir kapta karıştırın. Fasulye ve domatesi ilave edip arada bir karıştırarak 1 saat dinlendirin. Servis tabaklarına alıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,039 saniyede oluşturuldu.