Fasülyeli Mevsim Salatası için kullanılan malzemeler :
1 demet taze soğan
600 gr taze fasulye
2 domates
4 yeşil zeytin
1 çay kaşığı kapari
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam fesleğen
kekik
tuz.
Tarifi : Taze soğan ve fasulyeyi temizleyip küçük küçük doğrayın ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Soğan ve fasulyeleri kevgirle servis tabağına alın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Zeytin, haşlanmış taze soğan, kapari, zeytinyağı, sirke, tuz, kekik ve fesleğeni geniş bir kapta karıştırın. Fasulye ve domatesi ilave edip arada bir karıştırarak 1 saat dinlendirin. Servis tabaklarına alıp servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003