Ana Sayfa > Salatalar > Piyaz

(Piyaz nasıl yapılır)

Piyaz için kullanılan malzemeler :
2 adet kırmızı biber
12 adet ançuez
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
2 su bardağı kuru fasulye
Yarım demet maydanoz
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı yeşil soğan
2 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
4 adet marul yaprağı
2 adet domates
Bir adet haşlanmış yumurta.

Sos için:
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Tuz.

Tarifi :
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatıp bol su ile yıkayın. Bir miktar soğuk su ile kısık ateşte pişinceye kadar haşlayın. Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın, taze soğanları ve maydanozu ince kıyın. Yeşil biberleri çekirdeklerinden ayıklayıp ince doğrayın. Yumurtaları haşladıktan sonra 8 parçaya bölün. Doğranmış domatesleri, zeytini ilave edin. Bütün malzemeleri bir kapta harmanlayın. Sos malzemesini çırpma teli ile karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Şerit kesilmiş biberleri sote edin. Dört porsiyon klasik usulde hazırladığınız piyazı tabaklara koyun, üzerine kırmızı biberleri ve ançuezleri serpiştirin. Zeytinyağını, limon suyunu ve sirkeyi tuz ile lezzetlendirerek karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin. Dal maydanozla süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.