Ana Sayfa > Çorbalar > Kulak Çorbası

(Kulak Çorbası nasıl yapılır)

Kulak Çorbası için kullanılan malzemeler :
hamuru için
kuru soğan
3 büyük boy
tuz
1 tatlı kaşığı

suyu için;
k.nohut
1/2 çay bardağı
kemik
2 parça
su
7 su bardağı
tuz
1 tatlı kaşığı
margarin
1 yemek kaşığı
domates salçası
1/2 yemek kaşığı
biber salçası
1/2 yemek kaşığı
k. nane
1 tatlı kaşığı

Tarifi :
Büyük bir tencereye; yıkanmış kemikler, nohut ve 5 su bardağı su konur. 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Kaynamaya bırakılır. (20 dk)

Yumurta, un, tuz ve su yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Üzerine nemli bez örtülüp dinlenmeye bırakılır. (10 dk)

Kuru soğanlar soyulup, rendelenir. Maydanozlar ayıklanıp, ince ince doğranır. (5 dk)

Kıyma rendelenmiş soğan, maydanoz, karabiber ve tuz yoğrulup iç hazırlanır. (5 dk)

Dinlenen hamurdan 5 beze elde edilir. Her beze un serpilmiş zeminde yufkadan biraz kalın şekilde açılır. (15 dk)

Açılan hamurlardan küçük mantı hamuru büyüklüğünde kareler kesilir. (10 dk)

Her karenin ortasına bir miktar iç konulup dört tarafından büzülür. (10 dk)

Kaynayan kemik suyunun içinden kemikler alınır. Üzerindeki etler didilip, tencereye eklenir.

Tencereye 2 bardak daha su eklenir, kaynamaya bırakılır. (20 dk)

Yapışmaması için arada karıştırılır. (15 dk)

Bir tavada margarin, domates ve biber salçası kavrulur. (5 dk)

Kavrulan yağ ve salça tencereye eklenir. Kuru nane ilave edilir, karıştırılır, kaynamaya bırakılır. (10 dk)

Kaynadıktan sonra bir süre daha pişirilir ve ocak kapatılır. (10 dk)

Yemek tabaklarına alınan çorba servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Keşkek Pilavı Salata
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : adile
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.