Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Somonlu Pay

(Somonlu Pay nasıl yapılır)

Somonlu Pay için kullanılan malzemeler :
300 gr. un
300 gr. tereyağı
4 çorba kaşığı su
2 çay kaşığı tuz

içi için:
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
3 çorba kaşığı çiğ krema
150 gr. somon füme
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
üzeri için 1 yumurta sarısı

Tarifi :
Hamur için, unu, küp küp kesilmiş tereyağını, tuzu ve 4 çorba kaşığı suyu bir kapta karıştırın. Parmak ucunuzla hızlı hızlı yoğurarak yağlı bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölüp, ilk parçayı merdaneyle kalıbınızın büyüklüğünde açın.

Kalıbın üzerine hamuru yayın. Kenarlarını keskin bir bıçak yardımıyle kesip, somon fümeyi küçük küçük doğrayın. İçine çiğ krema, kaşar rendesi, ince kıyılmış dereotu ve tuzu ilave edip karıştırın. Hamurun üzerine içi yayın. Hamurun diğer yarısını da açarak malzemelerin üzerine koyun. Kenarlarını elinizle bastırarak düzeltin ve bıçakla kestiğiniz hamurdan arta kalan kısmı tartın kenarına yerleştirin.

Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tartı 50 dakika pişirin ve dilimleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.