Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kremalı Börek

(Kremalı Börek nasıl yapılır)

Kremalı Börek için kullanılan malzemeler :
5 adet yufka

içinin malzemeleri:
350 gr. az tuzlu beyaz peynir
1 demet maydonoz
3 yumurtanın akı
1 çay bardağı mısırözü yağı
tuz, karabiber

harcı için:
2 çay bardağı süt
1 kutu hazır krema (200 ml.)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı mısırözü yağı
3 yumurtanın sarısı

Tarifi :
Böreğin içi için beyaz peyniri rendeleyin. Yumurta akları, mısırözü yağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Tepsiyi yağlamadan ilk yufkayı serip kenarlarını dışarı sarkıtın.

Geri kalan yufkaların ikisini arasına bir şey sürmeden kenarları içeride kalacak şekilde buruşturup tepsiye yerleştirin. Üzerine peynirli için tamamını yayın.

Geri kalan iki yufkayı da buruşturup yine arasına bir şey sürmeden peynirli için üzerine döşeyin. En alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarlarını böreğin üzerine kapatıp bastırın ve böreğinizi dilimleyin.

Harcı için yumurta sarıları, yoğurt, süt, mısırözü yağı ve kremayı tel çırpıcı ile çırpın ve tamamını böreğin üzerine gezdirip en az 1 saat bekletin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirip, ılık servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.