Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği

(Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği nasıl yapılır)

Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği için kullanılan malzemeler :
1 adet bayat ekmek
2 su bardağı kaşar rendesi
3 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı su
tuz

Tarifi :
Bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün. Fırın kalıbını yağlayıp bir sıra kaşar peyniri rendesi serpin ve üzerini kaplayacak kadar ekmek yerleştirin. Bir kat peynir rendesi bir kat ekmek şeklinde malzemeyi kat kat döşeyin. Son olarak peynir rendesini serpin. Üzerine eritilmiş margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 14 Nisan 2007

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.