Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Zeytinyağlı Yaprak Sarması

(Zeytinyağlı Yaprak Sarması nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Yaprak Sarması için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
1 adet domates
2 su bardağı ince doğranmış soğan
200 gr asma yaprağı
2,5 çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
yarım limon suyu
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
tarçın
yenibahar
2 çorba kaşığı çamfıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz

Tarifi :
Ilık tuzlu suda pirinçleri 30 dk. kadar bekletip yıkayıp süzün. Küçük küçük doğranmış soğanların üzerini örtmeyecek miktarda su koyup suyunu çekene kadar pişirin. Pirinci,baharatları ve 2 bardak suyu ekleyip hafifçe pişirerek sarma içini hazırlayın. Yaprakları sıcak suya koyup çıkartın. Yaprakların ortasına iç malzemesinden koyup ince ince sarın. Sarmaları tencereye dizin. Yarım limon suyunu ve geri kalan suyu tencereye koyup üzerine zeytinyağı gezdirin. 40 dk .süreyle pişmeye bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.