Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Beyazım

(Beyazım nasıl yapılır)

Beyazım için kullanılan malzemeler :
bir demet taze nane
bir demet taze soğan
1 kg yoğurt
3 diş sarmısak
bir çay kaşığı kara biber
bir yemek kaşığı limon ile sirke
bir tutamda tuz

Tarifi :
Nane ile taze soğanı öğütücüye alalım, üzerine bir bardak yoğurt ekleyip 5 dk öğütelim. İçindeki malzeme ince ince olmadıysa bir süre daha tekrar edelim. Daha sonra öğütülmüş sosu geniş bir kaba alalım, içine tüm malzemeyi ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : kızartmaların uzerlerinde, cips, çerez vs. yanlarında..
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : aslı usta
Gönderdiği tarih : 17 Temmuz 2008

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.