Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Balkabaklı Börek

(Balkabaklı Börek nasıl yapılır)

Balkabaklı Börek için kullanılan malzemeler :
500 gr balkabağı
3 yufka
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak soğuk su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
tuz

Tarifi :
Balkabağını rendeleyin, yağ ile beraber tencerede biraz kavurun. Tuz ve tarçını ilave edin. Sonra tepsinizi yağlayın. Bir kaseye soğuk su koyup, içine zeytinyağını ilave edin.

3 yufkayı katlaya katlaya tepsiye yayın. Yufkaların arasına kavurduğunuz balkabağını koyun. Yufkaları katlayıp, yumurta sarısı sürün. 190 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 14 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,049 saniyede oluşturuldu.