Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Yörük Kebabı

(Yörük Kebabı nasıl yapılır)

Yörük Kebabı için kullanılan malzemeler :
600 gr kuzu kuşbaşı et
10 adet mantar
2 su bardağı erişte
yarım demet dereotu
4 sivri biber
2 soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Süslemek için:
Birkaç havuç dilimi
birkaç domates dilimi
birkaç kornişon turşu dilimi
iri doğranmış dereotu
3 çorba kaşığı domates püresi.

Tarifi :
Kuşbaşı eti, minik küpler halinde doğranmış soğanla birlikte kavurun. Mantarları küp küp kesip ete ilave edin. Sivri biber ve dereotunu doğrayıp ekleyin. Erişteyi tuzlu ve hafif yağlı suda makarna gibi haşlayın. Yağlanmış tepsiye önce kavrulmuş eti sonra erişteyi düzgünce yayın. Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatarak 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, havuç, domates püresi ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 07 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.