Ana Sayfa > Çorbalar > Safranlı Midye Çorbası

(Safranlı Midye Çorbası nasıl yapılır)

Safranlı Midye Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 kg. midye
3 adet taze yeşil soğan
1 adet kuru soğan
5 sap kereviz
2 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sirke
yarım yemek kaşığı safran
½ su bardağı hazır çiğ süt kreması
1 adet limonun suyu
karabiber
tuz

Tarifi :
İlk olarak, taze soğanların sadece beyaz kısımlarını, kuru soğanı, havucu, kereviz yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp, yemeklik olarak küçük küçük doğrayalım. Büyükçe bir tencerede tereyağını eritip, küçük doğradığımız sebzeleri de içine atalım. 1 yemek kaşığı su ilave edip, karıştırarak, öldürelim ve üzerine su ekleyerek 20 dakika kaynatalım.

Eğer varsa su yerine, 1,5 litre balık haşlama suyu yemeğimizi daha da lezzetli yapacaktır. Yemeğimiz pişerken, biz bu arada midyeleri fırçalayıp iyice temizleyelim. Bir tencereye bir çay bardağı sirke, karabiber ve midyeleri koyup hafif ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, midyeler açılıncaya kadar pişirelim. Midyelerin saldığı suyu da çorbaya ilave edelim. Midyeleri ayıklayıp çorbanın içine atınız. Safran, tuz, biber ekip, taze kremayı ilave edip, karıştırarak 10 dakika kaynatalım. Sıcak sıcak ikram ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.