Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Kremalı Somon

(Kremalı Somon nasıl yapılır)

Kremalı Somon için kullanılan malzemeler :
kişi başı 1 adet somon dilimi ya da filetosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
top karabiber
yarım paket krema
1 su bardağı konserve garnitür(karışık)

Tarifi :
Somon dilimlerini (filetosunu) keskin bir bıçak yardımıyla 3’ er parçaya bölün. Fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve somonları üzerine dizin.

Zeytinyağını balıkların üzerinde gezdirin, tuz ve top karabiber serperek folyonun ağzını kafatın 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda folyoyu açın ve somonları 5 dk daha fırınlayın. Buzdolabında soğutulmuş yarım paket çiğ kremayı mikserde yüksek devirde koyulaşana kadar çırpın. Süzüp sudan geçirdiğiniz garnitürü kremaya katarak karıştırın ver servis tabağına yayın.

Fırından aldığınız somonları kremanın üzerine dizerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.