Ana Sayfa > Çorbalar > Kıymalı-Nohutlu Tarhana Çorbası

(Kıymalı-Nohutlu Tarhana Çorbası nasıl yapılır)

Kıymalı-Nohutlu Tarhana Çorbası için kullanılan malzemeler :
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
150-200 gr yağsız kıyma
8-10 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 bardak tarhana
8 bardak su (2 lt)
1 yemek kaşığı kuru nane
½ tatlı kaşığı pul biber
tuz, bolca karabiber
1-2 bardak haşlanmış nohut

Tarifi :
Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun.

Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.
2 litreden bir bardak su ayırın, kalanı tencereye dökün.

Bir kasede, tarhanayı ayırdığınız 1 kap su ile iyice karıştırın ve tüm baharatlarla birlikte karıştırarak tencereye ekleyin.

Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.