Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > İrmik Böreği (Gnokçi)

(İrmik Böreği (Gnokçi) nasıl yapılır)

İrmik Böreği (Gnokçi) için kullanılan malzemeler :
500 gr. süt
1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
175 gr. rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
2 yumurta
25 gr. margarin
1 çimdik hindistan cevizi
yarım çay kaşığı karabiber
bir çay kaşığı tuz

Tarifi :
25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın.

Sütü derince bir tencerede kaynatın. Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin. (İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir.)

Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin.

Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm.’lik kareler halinde kesin. Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin.

Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun. Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.