Acılı ve Krema Soslu Karides için kullanılan malzemeler :
1 kg karides
5 kaşık tereyağı
2 adet kırmızı biber
8 adet taze soğan
1 su bardağı domates püresi
1 fincan krema
Tarifi : Karideslerin kabuklarını soyarak ortalarındaki siyah iplikleri bir kürdan yardımıyla çekip çıkaralım.Tereyağında küçük küçük doğranmış taze soğanları sote edip acı biber, balık suyu(balık suyu yerine suda kullanabilirsiniz), domates püresi ve kremayı ilave edip 10 dakika kaynatalım.Temizlediğimiz karidesleri sosa ilave ederek 5 dakika kaynatıp ocaktan alalım.Sıcak olarak servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009