Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Zeytinli Yayma Börek

(Zeytinli Yayma Börek nasıl yapılır)

Zeytinli Yayma Börek için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
0 yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dilimlenmiş zeytin
3 adet domates
4 adet çarliston biber
4 adet çarliston biber

Tarifi :
Bir kapta yumurta, yoğurt, un, yağ ve kabartma tozunu çırpın. Dilimlenmiş siyah zeytin, domates, biber ve tuz ekleyin. Bir kaşık ile bütün malzemeleri birbirine yedirin.32 cm çapındaki yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine haşhaş serpin.175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Dilimleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,043 saniyede oluşturuldu.