Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Profiterol

(Profiterol nasıl yapılır)

Profiterol için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1/2 paket margarin (125 gr)
3 adet yumurta
bir fiske tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

iç kreması için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

üzeri için:
çikolata sos

Tarifi :
Tencereye su, tuz ve margarini koyuyoruz.
Bütün malzemeler kaynamaya başlayınca unu azar azar ilave ediyoruz. Bir taraftanda karıştırıyoruz. Tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Ilımaya başlayınca birer birer yumurtayı yedirerek yoğuruyoruz. Yumurtalar bittikten sonra yapışkan bir hamur elde ediyoruz. (Bir yumurtayı güzelce yedirmeden kesinlikle diğerini eklemeyin)
Hamuru sıkma torbasına koyduktan sonra tepsiye cevizden küçük olarak döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kapağını hiç açmadan 30-35 dakika pişiriyoruz. (Profiteroller soğuyana kadar fırının kapağını hiç açmıyoruz)

Tencereye 3 su bardağı sütü, unu ve toz şekeri katıp mikserle iyice çırpıyoruz. Ocağa koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.

Profiterollerin ortasından kesip krema koyuyoruz.
Servis tabağına sıralıyoruz. Üzerine çikolata sos gezdiriyoruz. (Çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre pişiriyoruz) Servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için buzdolabından çıkarır çıkarmaz kırın.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.