Ana Sayfa > Et Yemekleri > Tavşan A La Mutard

(Tavşan A La Mutard nasıl yapılır)

Tavşan A La Mutard için kullanılan malzemeler :
1 adet ehli tavşan yavrusu
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz hardal
1 tatlı kaşığı kekik
karabiber
4 çorba kaşığı rafine yağı
1/2 su bardağı rafine yağı
2 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
Hardalı, tuz, biber ve kekiği bir kaba koyup karıştırınız. Tavşanı dört çorba kaşığı rafine yağı ile yağlayıp, içine ve dışına yukarıda tuzlu hardallı karışımı serpip ovunuz.

Tavşanın gireceği büyüklükte bir tepsiye tavşanı koyup üzerine rafine yağını dökünüz. Hızlı ateşli fırında zaman zaman içindeki yağından alıp üzerine dökerek yarım saat kırk dakika kızartıp bir servis tabağına çıkarınız. Tereyağını kızartıp üzerine dökünüz.

Yanında ayrı olarak kızarmış patatesle servis ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,059 saniyede oluşturuldu.