Ananaslı Pasta için kullanılan malzemeler :
1 kakaolu pandispanya
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
1 paket labne peyniri
ara katlar için:
1 ananas
üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
kenarları için:
file badem
süslemek için:
mango
kiraz
papaya
Tarifi : Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine un, yumurta sarısı, toz şekeri ilave edinp kremayı pişirin. Krema soğuduktan sonra 1 paket labne peynirini ilave edip karıştırın.1 adet ananasıın yarısını parçalayıcıdan geçirip püre haline getirin. 1 adet kakaolu pandispanyayı yuvarlak bir çembere alın. Zemindeki pandispanyanın üzerine ananas püresinin yarısını sürün.
Üzerine kremanın tamamını ilave edip yayın. Pandipanmyanın üst kapağını kapatın.Ananas püresini sürün.Üzeri için bir kapta şanti ile sütü çırpın. Pastanın tamamını şanti ile kaplayın. Pastanın üzerine küp kesilmiş ananas, mango ve kiraz ile süsleyin. Pastanın kenarlarına file badem serpin. Buzdolanında bekletip soğuk olarak servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009