Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Mantı Börek

(Mantı Börek nasıl yapılır)

Mantı Börek için kullanılan malzemeler :
2 yufka
250 gr kıyma
2 sivri biber
1 soğan
2 domates
sıvıyağ
tuz, karabiber

üzeri için:
1kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
toz kırmızı biber

Tarifi :
Yufkaları tezgaha serip ortadan 2'ye kesin. Yufkaları sigara böreği keser gibi kesin. İç harcı için karıştırma kabına 250 gr.kıymayı alın. Üzerine sivri biber, 2 adet domates, soğanı, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Kesilmiş yufkaların üzerine kıymalı harçtan paylaştırın. Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın. Yufkaların uçlarından sararak yuvarlak şekil yapın.

Fırın tepsisine yağlayın ve yufkaları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkardığınız mantı böreği servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ilave edin. Üzerine tereyağlı pulbiberli karışımı ekleyerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,048 saniyede oluşturuldu.