Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Sütlü Balık

(Sütlü Balık nasıl yapılır)

Sütlü Balık için kullanılan malzemeler :
1 kg levrek balığı
125 gr tereyağı
3 kaşık un
2 su bardağı süt
150 gr kaşar rendesi
1 miktar sirke
1 miktar tuz

Tarifi :
Levrekleri karnını yararak temizleyin. Bol suyla iyice yıkayın. Derince bir tencerede 25 dakika kadar tuzlu suda haşlayın (tuzlu suya bir kaşık sirke ilavesi, deniz kokusunun giderilmesi açısından tavsiye edilir). Haşlanmış balıkları bie kevgire alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyunca derisini, kafasını ve kılçıklarını ayıklayıp löp etleri küçük parçalara bölün.

Başka bir tencerede tereyağını hafif ateşte eritin. Üç çorba kaşığı unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve hafifce pembeleşinceye kadar kavurun. İki bardak sütü ve yeterince tuzu ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ilave edip karıştırın.

Sosun üçte birini derince bir pyrex veya borcam kaba boşaltın. Üzerine ayıklanmış ve parçalanmış balık etlerini yerleştirip kalan sosu da üzerine dökün. Kızgın fırında 30 dakika pişirin. Çıkarıp kalan kaşar peyniri rendelerini üzerine serpin ve fırında 5 dakika kadar, peynirler eriyinceye kadar pişirin.

Sıcak veya ılık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.