Kekikli Alabalık için kullanılan malzemeler :
6 adet alabalık
6 kaşık limon suyu
1 kaşık kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
3 kaşık tereyağı
Tarifi : Alabalığın içini açıp temizleyip yıkadıktan sonra havlu ile suyunu alın. Limon suyu ile ovaladıktan sonra her tarafını tuzlayın. Sonra da biber serpin.
Kekik ve maydanoz yapraklarını balıkların içine doldurun. Üzerlerine de erimiş tereyağını sürün. Izgara teli içine yerleştirerek 15-20 dakika pişirin. Haşlanmış mevsim sebzeleri ile servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009