Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Ballı Susamlı Alabalık

(Ballı Susamlı Alabalık nasıl yapılır)

Ballı Susamlı Alabalık için kullanılan malzemeler :
4 adet alabalık
5 kaşık sıvı yağ
1 adet limon
1 demet maydanoz
2 kaşık krema
1 kaşık susam
2 kaşık bal
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın. Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın. Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun. 1/2 limonun suyunu ekleyip karıştırın. 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin. Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Fırının ızgarasını ısıtın. Balı susamla karıştırın. Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.