Ana Sayfa > Çorbalar > Mercimekli Helle Çorbası

(Mercimekli Helle Çorbası nasıl yapılır)

Mercimekli Helle Çorbası için kullanılan malzemeler :
yarım su bardağından daha az yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı un
1 litre su veya et suyu
tuz
karabiber

Tarifi :
Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Arada su az gelirse ilave edin. Haşladıktan sonra suyunu süzün. Bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun.

Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbanızın üzerine kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 2 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın.

Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.