Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tavuklu Kadayıf Böreği

(Tavuklu Kadayıf Böreği nasıl yapılır)

Tavuklu Kadayıf Böreği için kullanılan malzemeler :
1/2 kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
1 adet tavuk göğsü
2 domates
2 sivribiber
10 tane konserve mantar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı köri
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber

Tarifi :
Bir tencerede yağı eritin. tel kadayıfla iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın.

Tencereye 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve ince kıyılmış sarmısağı da ekleyerek soteleyin. Doğranmış tavuk etlerini, küp küp doğranmış domatesi, sivri biberi, tuzu, karabiberi de ekleyin ve soteleyin. kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alın.

Tavuk sotenin içine konserve mantar, köri, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup karıştırın. Tepsideki kadayıfın üzerine yayın.

Tavukların üzerini kalan kadayıfı yayarak kapatın. kalan rendelenmiş peyniri üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıfın üzeri kızarana kadar pişirin.

Üzerine soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.