Et Suyu Çorbası için kullanılan malzemeler :
1/2 kg. kuzu gerdanı
biber
2 adet havuç (kıyılmış)
tuz
1 adet pırasa (kıyılmış)
su 4.5 bardak
2 çorba kaşığı frenk arpası
1 adet orta şalgam (küp şeklinde doğranmış) büyüklükte
maydanoz (servis için, kıyılmış)
Tarifi : Kuzu gerdanının fazla yağlarını temizleyin. Eti frenk arpasıyla birlikte geniş bir kuşhaneye koyun. Kuşhaneye bir silme çaykaşığı tuz ve 4.5 bardak su ekleyin. Kuşhaneyi ateşe yerleştirip kaynatın ve oluşan köpüğü sık sık temizleyin. Kuşhanenin kapağını kapatın ve ağır ateşte 1.5 saat kadar tıkırdatın. Sonra hazırlamış olduğunuz sebzeyi katın ve 20 dakika daha pişirin. Çorbayı dört kaseye alın ve üzerine kıyılmış maydanoz koyarak servis yapın.
İstendiği takdirde servisten önce etin kemikleri ayrılabilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009