Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Napoli Usulü Levrek

(Napoli Usulü Levrek nasıl yapılır)

Napoli Usulü Levrek için kullanılan malzemeler :
2 adet levrek
1 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet taze soğan
tuz-karabiber
4 diş sarımsak
1 su bardağı balıksuyu
2 yemek kaşığı sıvı sana
5 adet domates
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
2 yemek kaşığı sirke

Tarifi :
Balığı fileto çıkartıp, iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayınız. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız. Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız. Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı Sana’yı kızdırıp, taze soğanları ve sarımsağı sote ediniz. Şeker ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika kaynatınız. Kekik, biberiye ve doğranmış domatesi ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Domatesler yumuşayınca ateşten alınız. Balıkları fırın kabına koyup, sosu üzerine dökünüz. En son üzerine balık suyunu gezdiriniz.

Önceden 195 ºC ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.