Pirinçli Pırasa Muskası için kullanılan malzemeler :
2 adet pırasa
1 su bardağı haşlanmış amerikan pirinçi
1 fincan kuş üzümü
1 fincan dolmalık fıstık
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
1/4 bağ dereotu
1 adet kuru soğan
1 tutam tuz
1 tutam yeni bahar
1 adet limon
1 adet domates
Tarifi : Pırasaları ikiye bölüp kaynayan suda haşlayın ve soğuk suya koyun. Daha sonra boylamasına keserek her yaprağı ayırıp tepsiye açın. Ayrı bir tencerede dolma harcı yapıp pırasa yapraklarına muska biçiminde sararak tencerede 10 dakika pişirip limon ve domatesle beraber servis edin. İsteğe göre yoğurt sosla beraber servis edebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009