Ana Sayfa > Çorbalar > Safranlı Hünkar Çorbası

(Safranlı Hünkar Çorbası nasıl yapılır)

Safranlı Hünkar Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk
2 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kereviz
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
tereyağ, tuz, safran,
maydanoz, defne yaprağı

Tarifi :
Tavuk kıyılmış sebzelerle (soğan, havuç, kereviz, maydanoz, defne yaprağı) haşlanır. Sonra tavuk çorbaya koyulacak kadar didilir ve süzdürülmüş tavuk suyuna katılır. Bir çırpma kabında yumurta sarıları, yoğurt, limon suyu ve bir miktar su karıştırılır süzdürülerek beklemeye alınır. Önceden hazırlanan tavuksuyu ve tavuklar ateşe konur, safran ilave edilir. Haşlanan havuçlar ince uzun kesilir ilave edilir. Kaynayan karışıma terbiyesi telle karıştırılır. Bir taşım kaynatılır, tuzu kontrol edilir. Son olarak közlenmiş patlıcanlar ince kıyılır, tereyağında sarımsakla sotelenir, çorbaya ilave edilir. Eritilen tereyağ kırmızı biber ilave edilir, maydanozla süslenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.