Tartar Soslu Kalamar için kullanılan malzemeler :
1 porsiyon kalamar
10 ila 15 yem.kasigi normal beyaz un
1 cay kasigi tuz
4 veya 5 yem.kasigi mayonez
kücük kiyilmis 3veya4 dis sarimsak
8-10 yaprak ince kiyilmis maydanoz
Tarifi : ilk önce Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilir.Daha sonra iyice yikanan Kalamarlar serce parmak kalinliginda halka seklinde dogranir,ve bu dogranan Kalamarlar iyice Un ile karistirilir,bir elek veya kevgir yardimi ile fazla olan Unu elenir daha önceden kizdirilmis fritözde Kalamarlar pembelesinceye kadar kizartilir.Fritözden cikarirken üzerine biraz tuz serpistirilir.servis tabagina bosaltilip tabagin kenarinada tartar sosundan koyarak servis yapilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009