Avokado Salsalı Yengeç Köftesi için kullanılan malzemeler :
350 gr taze yengeç eti
2 adet hafif çırpılmış yumurta
1 adet ince doğranmış taze soğan
1 çorba kaşığı mayonez
2 tatlı kaşığı tatlı biber sosu
100 gr (1+1/4 ölçü) taze beyaz ekmek kırıntısı
kızartma için sıvı yağ
un
servis için limon dilimleri
avokado salsa;
2 adet doğranmış sert domates
1 adet ince doğranmış kırmızı soğan
1 adet küp şeklinde doğranmış avokado
60 ml (1/4 ölçü) limon suyu
2 çorba kaşığı maydanoz
1/2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Tarifi : Yengeç etinden kalan kabuk veya kıkırdakları çıkarın. Yengeçi, yumurtayı, taze soğanı, mayonez, tatlı biber sosu ve ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Islak ellerinizle karışımı sekiz adet köfte haline getirin. Üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
Avokado salsası için domates, soğan, avokado, limon suyu, maydanoz ve şekeri bir kasede karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın.
Sıvı yağı, bir tavada orta ateşte ısıtın. Yengeç köftelerini unlayıp her tarafını 3’er dakika kızartın. Parçalanmamaları için bir kez çevirin. Fazla yağı kağıt havluda süzün. Limon dilimleri ve avakado salsası ile servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : livetome Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009