Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Peynirli Fırın Sebze

(Peynirli Fırın Sebze nasıl yapılır)

Peynirli Fırın Sebze için kullanılan malzemeler :
500 gr. ıspanak
750 gr. patates
2 demet maydanoz
60 gr. margarin
krema
300 gr. bezelye (donmuş)
4 yumurta
100 gr. rende peynir
tuz, karabiber, muskat
(küçük hindistancevizi rendesi)
30 gr. dolmalık fıstık

Tarifi :
Ispanağı yıkayın, bir tencerede kendi suyu ile 1-2 dk. sönene kadar pişirin ve süzgece alın. Patatesleri kabuğu ile haşlayın, sıcakken soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.

Maydanozu ayıklayıp yıkayın. İyice suyunu sıktığınız ıspanaklarla birlikte bıçakla kıyın. Fırını 175 C ısıtın. 1,5 lt. hacimli bir fırın kabını 20 gr. yağ ile yağlayın. Yumurta ile kremayı çırpma teli ile çırpın.

Patates, ıspanak, maydanoz ve bezelyeleri, peynirin 3/4'ü ve yumurtalı krema ile karıştırın. Tuz, biber ve muskat ile tatlandırıp fırın kabına yayın. Kalan peyniri üzerine serpin. Yağın kalanını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üstüne koyun.

Fıstıkları da en üste yerleştirin. 30 dk. fırınlayıp sıcak sıcak servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.