Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Sütlü Dilbalığı

(Sütlü Dilbalığı nasıl yapılır)

Sütlü Dilbalığı için kullanılan malzemeler :
500 gram dil balığı
2 kaşık krema
yarım su bardağı süt
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi :
Balık filetolarını ince şeritler halinde kesip, fırına dayanıklı cam kaba yanyana dizin. Sarımsağı ayıklayın, 1 çay kaşığı tuz ile havanda dövün. Havana krema ve limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın, balıkların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirip, çıkartın. Bir tencereye sıvı yağı koyun, ısınınca unu ekleyin, rengi dönene kadar yakmadan kavurun, yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin, topaksız bulamaç kıvamına gelince fırın tepsisindeki balıkların üzerine dökün.

Rendelenmiş kaşarı da döküp fırına yerleştirin. Üstü kızarınca çıkartıp sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.