Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Muhallebili Muzlu Rulo Pasta

(Muhallebili Muzlu Rulo Pasta nasıl yapılır)

Muhallebili Muzlu Rulo Pasta için kullanılan malzemeler :
Muhallebi:
4,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Krema ve iç malzeme:
1 paket toz krem şanti +1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
1 su bardağı damla çikolata

Üzeri İçin:
hindistan cevizi

Tarifi :
4,5 su bardağı sütü, unu , buğday nişastasını, şekeri ve vanilyayı tencereye alarak, kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın.

Büyük bir borcamı ya da fırın tepsisini ıslatın fazla suyu süzün ve muhallebiyi tepsiye yayın, her tarafın eşit kalınlıkta olmasına özen göstererek kaşıkla düzleyebilirsiniz. Üstünün çok düzgün olması bu aşamada önemli değil çünkü sarılınca içerde kalacak..Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin.

Ertesi gün krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın.

Muzu önce uzunlamasına 2 ye, sonra da her parçayı 4 e bölün. (muz artacak)

Büyük bir tepsiye Hindistan cevizini yayın.

Muhallebiyi, yaklaşık 4 parmak kalınlığında ve 1 karışa yakın uzunlukta geniş dilimler halinde bıçakla kesin..Yani ortalama olarak 6 adet dilim çıkacak. Dilimleri dikkatlice spatula yardımı ile Hindistan cevizli tepsi üzerine parçalamadan alın. Krem şantiyi bir spatula yardımı ile ince bir katman halinde sürün. Yeterli miktarda çikolata parçalarını serpiştirin ve muz parçasını da koyarak, fazla sıkı olmayacak bir biçimde dikkatlice sarın..Bu aşamada Hindistan cevizlerine bulanacak. Sarma aşamasında (ben yaşamadım) zaman zaman yapan arkadaşlardan duyuyorum; muhallebi kısmında hafif çatlama durumları yaşarsanız sorun yapmayın, hindistan cevizi takviyesi ile kapatabilirsiniz. Tekrar spatula yardımı ile servis tabağına alın, kalan hindistan cevizleri ve çikolata parçaları ile süsleyin.

Muhallebiyi büyük bir borcama veya fırın tepsisinde bekletmeyi önermem; muhallebinin ince_ortalama yarım parmak kalınlığında olmasını sağlamak amacı iledir..Kalın bir muhallebi yaparsanız sarma aşamasında zorlanır ve çok kalın bir rulo elde edersiniz ki, bu da hem görsel hem de porsiyon açısından pek hoş durmaz.

Muhallebinin iyice katılaşması amacı diğer aşamalara geçmeden önce mutlaka 1 gece buzdolabında bekletin.

Muhallebi dilimlerinin genişliğinin 4 parmaktan fazla olmamasına, uzunluğunun da 1 karıştan fazla olmamasına kesinlikle dikkat edin çünkü sardıkça zaten büyüyor.

Alternatif 1: Bu pastayı, dış kısmının un ufak edilmiş kakaolu bisküvi ile kaplı olmasını istiyorsanız, 2 su bardağı kadar robotta un ufak edilmiş kakaolu bisküviyi, borcama yayarak, bunun üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi, arada suya batırdığınız kaşık yardımı ile yayıp, böylece buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ertesigün, iç kremasını sürdükten ve dilimledikten sonra sararsanız, otomatikman dış tarafı bisküviye bulanmış olarak saracaksınız. Denemek isteyenler bu şekilde de deneyebilirler.

Alternatif 2: Bu pastayı ilk denememde, ilk yediğim şekli ile şöyle yapmıştım. Yine un ufak edilmiş kakaolu bisküvi üzerine yayarak, 1 gece beklettikten sonra, 1 parmak şeritler halinde dilimleyerek, krem şanti ve damla çikolata serperek, muz kullanmadan bu şekilde sararak, servis tabağına yanlamasına koyarak servis yapmıştım. Bu şekilde de yapılabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 16 Kasım 2011

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.