Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Sebze Graten

(Sebze Graten nasıl yapılır)

Sebze Graten için kullanılan malzemeler :
200 gr. brokoli
100 gr. brüksel lahanası

sosu için:
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
tuz karabiber

Tarifi :
Sebzeleri haşlayın. Haşlanan sebzeleri fırın kabına dizin. Bir kapta margarinle unu kavurun. Üzerine sütü ilave edip karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Bu sosu sebzelerin üzerine dökün. En üste de kaşar rendesini serptikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. kadar pişmeye bırakın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.