Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Otlu Kek

(Otlu Kek nasıl yapılır)

Otlu Kek için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 taze soğan
3-4 dal arapsaçı
1 közlenmiş kırmızı biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
8-10 yaprak fesleğen
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kıyılmış ebegümeci
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri
tuz

Tarifi :
Yumurtalar çırpılır, üzerien yoğurt, tulum peyniri, yağ ilave edilir. Un, kabartma tozu ve tuz koyulup karıştırılır. Kaşar peyniri de ilave edilir. Tüm yeşillikler ve közlenmiş biber doğranıp karışıma ilave edilir. Yağlanmış kek kalıbına bu karışım dökülür ve 180 derecede pişirilir.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 18 Mayıs 2004

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.