Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Kızılcık Şurubu

(Kızılcık Şurubu nasıl yapılır)

Kızılcık Şurubu için kullanılan malzemeler :
1 kg. kızılcık
1 kg. şeker
2 limon

Tarifi :
Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır. Ilıyınca kavanozlara konur.

Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.

Not:
1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.

2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.