Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tahinli Rulo

(Tahinli Rulo nasıl yapılır)

Tahinli Rulo için kullanılan malzemeler :
125 gr erimiş margarin
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 ½ su bardağı un (biraz daha fazla olabilir)
1 su bardağı tahin
1 ½ su bardağı toz şeker (tahinle ayrı bir yerde önceden karıştırılır)
1 yumurta sarısı (üstüne sürmek için)
Susam (üstüne serpmek için)

Tarifi :
Margarini ocakta eritin ve soğumaya bırakın. Sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu ve unu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Üzerine bir yaş bez örterek buzdolabının normal kısmında 20 dakika dinlendirin.

Daha sonra bu hamuru dört eşit parçaya ayırın, her bir bezeyi 35-40 cm çapında oklavayla açın (açmakta zorlanırsanız üstüne folyo kağıdı koyup açabilirsiniz). Bu arada ayrı bir yerde karıştırdığınız tahin ve şeker karışımının dörtte birini açılan bu hamur parçasının üstüne sürüp hamuru sıkı- sıkı rulo haline getirin.

Aynı şekilde diğer bezelere de bu işlemi uygulayın. Hazırlanan ruloları buz dolabının normal kısmında ½ saat dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız ruloları üçer parmak eninde verev olarak kesin. Fırın tepsisine pişirme kağıdını (yağlı kağıt) sererek parçaları aralıklarla yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ekin. 180°C fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.