Ana Sayfa > Tatlılar > Dondurma

(Dondurma nasıl yapılır)

Dondurma için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2.5 su bardağı süt
2 paket krem şanti


Tarifi :
Yumurta, vanilya ve şeker 10 dakika mikserle çırpılır.süt ve toz şanti de içine eklenir 10
dakika daha çırpılır ve plastik bir kapta buzluğa koyulur. İyice soğuyup donduktan
sonra servis yapılabilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.