Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Zeytinyağlı Enginar

(Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Enginar için kullanılan malzemeler :
6 adet enginar
1 patates
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
1 soğan
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı
dereotu
1 su bardağı sıcak su
tuz


Tarifi :
Bir tencerede zeytinyağında soğan ve sarımsak kavrulur, içine küp doğranmış havuç
ve patatesler ilave edilir. Üzerlerine enginarlar dizilir, bir kaç tane limon dilimi koyulur ve
5 dakika piştikten sonra bezelye eklenir. Üzerine dereotu, tuz serpilir ve sıcak su
koyularak 35-40 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Salatayı erken yapmanız gerekirse, bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.