Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Elmalı Bonbon

(Elmalı Bonbon nasıl yapılır)

Elmalı Bonbon için kullanılan malzemeler :
2 paket petibör bisküvi
3 tane elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Sosu İçin :
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Tarifi :
Bisküviler küçük parçalar olacak şekilde kırılır ya da robottandan geçirilebilir. Robottan geçirecekseniz çok ufalanmamasına dikkat edin. Elmaların kabukları soyulup rendelenir. Cevizler iri iri dövülür. Bir kabın içinde bisküvi, elma ve ceviz iyice karıştırılıp hamur haline getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır. Tencerede 2 su bardağı su ile puding pişirilir 3 dk kadar soğuduktan sonra bon bonların üzerine kaşık yardımı ile dökülerek en son olarak hindistan ceviziyle süslenir. Dolapta soğumaya bırakılır ve soğuk servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Meyveli Krem Şanti.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,039 saniyede oluşturuldu.