Ana Sayfa > Et Yemekleri > Birria

(Birria nasıl yapılır)

Birria için kullanılan malzemeler :
1 kg biftek
6 diş sarmısak
1 soğan
3 adet defne yaprağı
1 tutam kimyon
tuz
karabiber

Tarifi :
Eti soğan ve sarmısak ile birlikte suda haşlayın. Kırmızı biberlerin içlerini oyduktan sonra 5 dakika kadar bir bardak suda bırakın. İyice yumuşayınca su ile birlikte ezin. Pişmekte olan etin üzerine dökün, 3 defne yaprağı, kimyon, tuz ve biber ekleyin. Etler iyice yumuşayana kadar yemeğinizi pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.