Şaşlık için kullanılan malzemeler :
800 gr kuzu budu (kemiksiz)
3 soğan
1 fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı yenibahar
Tarifi : Etin sinirlerini ve fazla yağlarını temizledikten sonra 5 cm uzunluğunda parçalar halinde dilimleyerek doğrayın (her porsiyona 10'ar adet et parçası düşmelidir). Bir soğanı rendeden geçirin ve suyunu elinizle sıkarak bir kabın içine koyun. İçine sıvı yağ, kekik, yenibahar ve kesilmiş etleri ilave edip karıştırın. İki soğanı soyup 2 cm kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Etin içine koyup iyice karıştırın. Eti bir müddet sosun içinde dinlendirin.
Eti terbiyeledikten sonra bir şişe, sırasıyla bir et, bir halka soğan geçirerek dört porsiyon şaşlık elde edin. Kızgın ızgarada veya tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009