Ana Sayfa > Tatlılar > Ekmek Kadayıfı

(Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır)

Ekmek Kadayıfı için kullanılan malzemeler :
1 kadayıf
8 su bardağı şeker
1 limon
2 karanfil
kaymak

Tarifi :
Kadayıfı 50 cm çapında derin bir tepsiye yerleştirin. Kaynattığınız 5 litre suyu kadayıfın üzerine dökün. Tepsinin üzerini hemen kapatıp 20 dakika kadayıfın kabarmasını bekleyin. Daha sonra kadayıfın suyunu alın. Tepsiyi eğik bekleterek dibinde hiç su kalmamasını sağlayın.

Kadayıfın şurubu için tenceredeki 1.4 kg (yedi su bardağı) şekerin üzerine bir litre (beş su bardağı) su ilave edip ocağa koyun. Bir tavaya 100 gr (bir çay bardağı) şeker koyup ısıtarak karamela elde edin. Renk vermesi için şuruba katın. Bir limonun suyu ve karanfili de ilave ettikten sonra şurubu 10-15 dakika kaynatın.

Tamamen suyunu aldığınız kadayıfın üzerine şurubu dökün ve hafif ateşte 40-50 dakika kaynatın. Pişme sırasında büyük bir kaşıkla kadayıfı sık sık ıslatarak her tarafının aynı şekilde pişmesini sağlayın. Şurubu iyice azaldığında altını kapatın. Soğuk ve yanında kaymakla servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.