Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Mercimekli Dürüm Böreği

(Mercimekli Dürüm Böreği nasıl yapılır)

Mercimekli Dürüm Böreği için kullanılan malzemeler :
6 adet yufka
harcı için
2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
2 adet iri kuru soğan
1 su bardağı ceviz
tuz, karabiber, kırmızı biber
yufkaya sürmek için
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
tuz
üzeri için
yumurta sarısı
susam
çörekotu

Tarifi :
Soğanları küp küp doğrayarak sıvı yağda kavrulur. Haşlanmış mercimeği ilave edip kavurmaya devam et. Dövülmüş cevizi mercimeklerin üzerine ekleyip karıştır. Tuzunu ve baharatını ilave edip harcı soğumaya bırak. Derin bir kaba yumurtayı, sütü, sıvıyağı, tuzu koyup karıştırılır. Yufkanın birini tezgahın üzerine düzgünce ser.

Sütlü karışımı yufkanın her yerine fırçayla sürüp ortadan ikiye katla. Yufkayı 3 parçaya kes. Kestiğimiz her parçanın içine tekrar sütlü karışım sürüp mercimekli harçtan yufkanın geniş kenarına koyup geniş rulo şeklinde sar. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış şekilde tepsiye diz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörekotu serpiştir. Isıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.