Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Sarmısaklı Karides

(Sarmısaklı Karides nasıl yapılır)

Sarmısaklı Karides için kullanılan malzemeler :
15-20 adet orta boy kabuklu veya kabuksuz karides
2 adet yeşil sivri biber
½ demet maydanoz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı beyaz şarap
2 yemek kaşığı limon suyu
8 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Öncelikle karidesleri yıkayalım. Öte yandan, sarmısakları soyup, ince dilimler halinde eselim, sivri biberleri çok ince halkalar halinde doğrayalım. Maydanozu yıkayın ve sadece yapraklarını bütün olarak koparın.

Isıya dayanıklı bir fırın kabını önümüze alalım ve karidesleri içine yerleştirelim. Sosumuzu hazırlamak için, ayrı bir kapta zeytinyağını, şarap, limon suyu, sarmısak, sivri biber, tuz ve karabiberle beraber maydanoz yapraklarımızı güzelce karıştıralım. Sonra da karideslerin üzerine gezdirelim, sosumuzu karideslere iyice yedirelim. Önceden 175 dereceye ayarlayıp, ısıttığımız fırının orta gözüne kabımızı yerleştirelim. 15 dakika kadar pişirelim. Servise sunmadan evvel, yemeğimizi karıştıralım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.