Ana Sayfa > Tatlılar > Tarte Tatin

(Tarte Tatin nasıl yapılır)

Tarte Tatin için kullanılan malzemeler :
5 adet orta boy elma (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)
250 gr tereyağ
250 gr un
bir tutam tuz
½ su bardağı su
150 gr tozşeker

Tarifi :
Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin. Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın.

½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin. Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin.Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın.Önceden orta derecede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,009 saniyede oluşturuldu.