Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Jülyen Sebzeli Omlet

(Jülyen Sebzeli Omlet nasıl yapılır)

Jülyen Sebzeli Omlet için kullanılan malzemeler :
1 adet kabak
1 adet havuç
5 adet yeşil soğan
2 adet kırmızı tatlı biber
2 adet yumurta
tuz
karabiber

Tarifi :
Kabağı, havucu, yeşil soğanları ve kırmızı biberleri jülyen şeklinde (uzunlamasına, ince ince,)

Teflon tavada her sebzeyi ayrı ayrı (yağsız) ızgara yapın. (Sebzeler tam pişmeyecek. Tavada çok az tutun. Hafif kıtır kalacak)
Daha sonra sebzeleri küçük bir teflon tavaya alın.

Bir kasede yumurtaları az tuz ve karabiberle çırpın ve tavadaki sebzelerin üzerine yayın. Üzerine bir kapak örtüp, ocağın altını kısın. Yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirin.

Omletiniz servise hazır

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.